Ik ben Geert, een amateur landschapsfotograaf uit Tielt en eigenaar van MT Pictures. Mijn passie ligt in het vastleggen van de magie van de natuur, vooral tijdens de betoverende momenten van zonsondergang. Als inwoner van het pittoreske Tielt, ben ik bevoorrecht om te kunnen werken in een gebied dat rijk is aan prachtige landschappen en adembenemende zonsondergangen.          


Ik ben ook eigenaar van het weerstation MeteoTielt, waar ik vaak mijn fotografie plannen op afstem. Als landschapsfotograaf is het weer een cruciale factor in mijn werk. Ik volg de weersvoorspellingen op de voet om de perfecte omstandigheden te kunnen vangen voor mijn foto's. Of het nu gaat om dramatische luchten met wolken die in vuur en vlam lijken te staan tijdens de zonsondergang, of om de zachtere pastelkleuren van een serene avondlucht, het weer speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in mijn foto's.

Als ik mijn camera pak en op pad ga, ben ik altijd op zoek naar die unieke momenten waarop het licht, de kleuren en de composities perfect samenkomen om een adembenemend landschap te creëren. Ik struin door velden en bossen, altijd op zoek naar de beste plek om mijn statief op te zetten en mijn camera in te stellen. Ik neem de tijd om de omgeving te observeren en te begrijpen hoe ik het landschap het beste kan vastleggen om de essentie en schoonheid ervan te kunnen weergeven in mijn foto's.

De zonsondergang is een van mijn favoriete momenten om te fotograferen. De warme gloed van de dalende zon, de schaduwen die zich uitstrekken over het landschap en de weerspiegeling van het licht in het water zorgen voor een magisch en betoverend schouwspel. Ik gebruik verschillende technieken om de dynamiek van de zonsondergang vast te leggen, zoals lange belichtingstijden om de beweging van de wolken te benadrukken of het gebruik van filters om de kleuren te versterken en het contrast te verbeteren.

Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn werk te verbeteren en nieuwe technieken te ontdekken. Het weerstation MeteoTielt speelt hierbij een belangrijke rol. Door de weersvoorspellingen en meteorologische gegevens te raadplegen, kan ik mijn fotografieplannen beter plannen en de juiste locaties en momenten kiezen om de meest adembenemende zonsondergangen vast te leggen.

Mijn werk als landschapsfotograaf heeft me ook de mogelijkheid geboden om de schoonheid van mijn lokale omgeving te ontdekken en te delen met anderen. Ik vind het geweldig om mijn foto's te delen op sociale media en mijn website, en om mensen te inspireren met de prachtige landschappen die ik vastleg. Het is mijn doel om anderen te laten zien hoe bijzonder en fascinerend de natuur kan zijn, en om mensen bewust te maken van de schoonheid ervan.

Dus, als je ooit in de buurt van Tielt bent en getuige wilt zijn van een adembenemende zonsondergang, kom dan langs bij MT Pictures. Ik sta klaar om de schoonheid van de natuur vast te leggen en de magie van zonsondergangen met je te delen.